Izbornik Dalić predstavio slikovnicu o rijetkoj bolesti SMA

05.12.2018.

12:15

Autor: HRT

Dalić na predstavljanju slikovnice o rijetkoj bolesti SMA (foto: Matija Habljak/PIXSELL)

Dalić na predstavljanju slikovnice o rijetkoj bolesti SMA (foto: Matija Habljak/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

"Zlatkov dan sa SMA" projekt je koji bi trebao podići svijest o spinalnoj mišićnoj atrofiji.
Slikovnica "Zlatkov dan za igru", djelo poznatoga svjetskog ilustratora iz Australije Charlesa Santosa, koja kroz zanimljiv i djeci prilagođen način donosi priču o zebri Zlatku koji boluje od SMA, okosnica je projekta "Zlatkov dan sa SMA" o podizanju svijesti o spinalnoj mišićnoj atrofiji u organizaciji udruge "Kolibrići".

Ta udruga roditelja vitalno ugrožene djece iz Hrvatske projekt je organizirala uz partnerstvo Kliničkoga bolničkog centra Zagreb, Klinike za dječje bolesti Zagreb i Kliničkoga bolničkog centra Split i pod pokroviteljstvom Grada Zagreba s ciljem podizanja svijesti i senzibiliziranja zajednice o bolesti spinalne mišićne atrofije (SMA).

Slikovnicu je uoči Svetoga Nikole premijerno malim pacijentima Klinike za pedijatriju KBC-a Zagreb pročitao Zlatko Dalić, izbornik hrvatske nogometne reprezentacijete zajedno s udrugom „Smiješak za sve“. Razveselili su mališane druženjem i istovremeno im prenijeti poruku o važnosti tolerancije, prihvaćanju drugačijih i zajedništvu.

Čitanju slikovnice prethodila je konferencija za medije na kojoj je udruga „Kolibrići“ okupljenim gostima predstavila projekt.

Snimio: Davor Erceg

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!