17:41 / 16.01.2018.

Autor: DJH/M.Š.

Izložba 'A4: 0 izdanje' stigla u galeriju Kortil

-

-

Foto: - / -

U galeriji Kortil otvorena je izložba studentskih radova A4: 0 izdanje, program koji povezuje studente likovnih akademija i povijesti umjetnosti iz Splita, Zagreba, Osijeka i Rijeke.
U galeriji Kortil otvorena je izložba studentskih radova A4: 0 izdanje. A4 nacionalni je program koji povezuje studente likovnih akademija i povijesti umjetnosti sa Sveučilišta iz Splita, Zagreba, Osijeka i Rijeke.
Ideja je da po jedan student povijesti umjetnosti prezentira rad studenta akademije u svom gradu. Inicijativu je pokrenula Galerija umjetnina iz Splita te organizirala javni poziv. Prema javnom natječaju, kojemu je cilj poticanje suradnje budućih umjetnika i kustosa, održanom početkom 2017. godine, izabrani su studenti- predstavnici četiriju sveučilišta:
     Duje Matetić i Mirla Plenković (Split)
     Michel Mesarić i Mia Krneta (Rijeka)
     Eva Herceg i Anja Tomljenović (Zagreb)
     Viktorija Križanović i Marija Škegro (Osijek)
Nakon inicijalne izložbe održane u studenome 2017. u Galeriji umjetnina u Splitu i drugo izdanje izložbe održano je u prosincu u zagrebačkoj Galeriji Šira. Riječko izdanje iste izložbe otvoreno je u galeriji Kortil, a može se razgleda ti do 30. siječnja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!