Izložba mladih umjetnika iz doline Neretve

03.05.2018.

10:10

Autor: E.L.S./HRT

-

-

Foto: - / -

Bit će izloženo smeće pretvoreno u skulpture Koraljka Grebena, radovi Tonija Veraje nastali tehnikom točkanja rapidografom te misli Barbara Mimi zabilježene u ilustracijama.
Izložba grupe mladih umjetnika iz doline Neretve okupljenih u udruzi mladih Kolektiv otvara se u ciklusu "Mladi izlažu" u Klubu Zona u subotu, 5. svibnja, u 19 sati.

Na izložbi "Druga stanja" do 25. svibnja bit će izloženo smeće pretvoreno u skulpture Koraljka Grebena, radovi Tonija Veraje nastali tehnikom točkanja rapidografom te misli Barbara Mimi zabilježene u ilustracijama.

Svaki od umjetnika izražava se u svojoj tehnici, inspiraciju pronalazi u različitim područjima te nemaju svi umjetničko obrazovanje. Koraljko Greben već tridesetak godina živi i stvara u Krvavcu, malom mjestu smještenom između Metkovića i Opuzena. Izrađuje minijaturne replike starih dalmatinskih kućica te ribe od palminih grana koje kombinira s kamenom i naplavinama sa Ušća Neretve, a uspješno koketira i sa street artom i fotografijom. U Split sa sobom mosi smeće i otpatke sa ušća Neretve koje je preobrazio u skulpture vrijedne divljenja, njegova misija je da sve loše pretvori u dobro.

Toni Veraja iz Metkovića ima 21 godinu, inspiriran je unutarnjim svjetovima mašte i prirodom, te stvara uglavnom tehnikom točkanja rapidografom. Radi kao tatto majstor te su vizionarski svijet, priroda i geometrija, sa primjesama modernih umjetnosti, i danas prisutni u njegovim radovima.

Barbara Mimi ima 29 godina, djetinjstvo je provela u malom mjestu pored Metkovića, a u Zadru je studirala Povijest umjetnosti nakon čega stvara uglavnom slikarskim tehnikama, posebice akrilom na platnu. Danas stvara tintom, flomasterima i drugim kombiniranim slikarskim i crtačkima tehnikama koje su sredstvo njenog izražavanja - ilustracijama interpretira svoja razmišljanja, nadanja, snove ili tek stihove koje čuje na radiju - predstavlja Ivan Gluščević kolege iz udruge, najavljujući i after zvukova Neretve koje će u Chillton baru od 20 sati puštati DJ Vedritunes (Delta swamp music).

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!