13:52 / 18.06.2018.

Autor: V.M./H.J./HRT

Izložbeni program šibenskog MDF-a

-

-

Foto: - / -

Više od 500 djece iz čak 63 osnovne škole u Hrvatskoj sudjeluje na četiri izložbe otvorene u sklopu Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku.
Više od 500 djece iz čak 63 osnovne škole u Hrvatskoj sudjeluje na četiri izložbe otvorene u sklopu Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku.

Na zidovima Galerije "Matija" djeci omiljeni glazbenici: uz portrete pop, rock i jazz velikana, dječje ruke glazbu su i oslikale.

Kad im puštate neke tužne molske kompozicije, biraju hladne boje, a kada im puštate vesele durske kompozicije, polku, valcer, biraju tople boje,  komentira voditeljica likovnog programa MDF-a Iva Körbler.

Toplina ljetnih noći ispunila je Galeriju svetoga Krševana. U središtu izložbe nazvane "Noćna šaputanja" su životinje s karakterom.

Radi se o životu mačaka koje luduju navečer i svuda kroz malo mjestašce Volosko, koje je pokraj Opatije, vrludaju po krovovima, dimnjacima, tamo ljubuju, svađaju se i slično,  objašnjava slikar Vedran Ružić.

Životinje su središnji motiv i izložbe otvorene u Muzeju Šibenika iako je naglasak na ljudima: Životinje zapravo glume ljude jer često ljudi na svoje ljubimce nesvjesno prenose osjećaje,  napominje njemačka kiparica Anne Kückelhaus.

Da je festival traje, vidljivo je na svakom šibenskom "kantunu": zastavice su ove godine prvi put izrađivali i stranci: To je način na koji djeca, koja inače ne bi mogla doći na festival i sudjelovati na njemu, ipak sudjeluju,  ističe voditeljica radioničkog programa MDF-a Zdenka Bilušić.

Samo u radioničkom programu MDF-a sudjeluje više od 800 djece stoga nema sumnje - Krešimirov grad iduća dva tjedna prštat će od kreativnosti.

Snimku otvorenja 58. MDF-a pogledajte na usluzi HRTi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!