16:55 / 21.07.2021.

Autor: Danijela Bratić-Herceg/ReGionalni dnevnik/HRT/IMS/V.G.

Jedinstvena škola koja obrazuje sve zdravstvene smjerove

Škola koja obrazuje sve zdravstvene smjerove

Škola koja obrazuje sve zdravstvene smjerove

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Medicinska škola u Varaždinu postaje Regionalni centar kompetentnosti inovativnih zdravstvenih tehnologija. Pružat će usluge obrazovanja koje - poručuju - nema nijedna škola u Hrvatskoj.


Medicinska škola Varaždin 2048. proglašena je najboljom školom u Hrvatskoj u sektoru zdravstva. Bio je to temelj za osnivanje budućeg Regionalnog centra kompetentnosti inovativnih zdravstvenih tehnologija koji se uskoro počinje graditi.

- Koji ima za cilj stvaranje jedne jezgre izvrsnosti u sektoru zdravstva. Znači, nama je cilj da naš Centar u budućnosti, kad završe svi ovi projekti, jednostavno lagano krenemo dalje s a aktivnostima koje smo u tijeku projekta uspjeli uspostaviti i da možemo biti doista Centar izvrsnosti, rekla je Mirjana Grabar Kruljac, ravnateljica Medicinske škole Varaždin.

Riječ je o projektu koji iz temelja mijenja život i rad u školi koja jedina obrazuje sve zdravstvene smjerove.

Važan je to dio ulaganja u zdravstvo na čemu se u Varaždinskoj županiji mnogo radi. Investicije posljednjih godina u tom sektoru zasigurno će prijeći milijardu kuna. Pri ulaganjima u zgrade, opremu i standard prioritet moraju biti svi zaposleni u zdravstvu.

- A upravo ovaj projekt vodi brigu o ljudima od srednjoškolskog obrazovanja prema dalje. Bez zadovoljnog kadra, bez osposobljenog kadra naravno da nema niti napretka. A upravo ovo je početak tog zadovoljnog kadra, uposlenika a s time i svih korisnika naših zdravstvenih usluga, rekao je Anđelko Stričak, varaždinski župan.

U varaždinski rasadnik budućeg medicinskog kadra bit će uloženo 78,6 milijuna kuna. Centar bi trebao biti izgrađen do kraja siječnja iduće godine.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!