12:51 / 03.07.2020.

Autor: Dobro jutro, Hrvatska/V.M./HRT

Jedna od najvažnijih neoružanih bitaka za slobodu Hrvatske

-

-

Foto: - / -

U sklopu svečanog zatvaranja jubilarnog 60. Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku, sutra, 4. srpnja bit će premijerno prikazan dokumentarni film 'Obrana dječje radosti - Međunarodni dječji festival Šibenik u Domovinskom ratu 1991. - 1995.'.
U sklopu svečanog zatvaranja jubilarnog  60. Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku, sutra, 4. srpnja bit će premijerno prikazan dokumentarni film 'Obrana dječje radosti - Međunarodni dječji festival Šibenik u Domovinskom ratu 1991. - 1995.'.

Film je nastao u produkciji Hrvatske radiotelevizije, a bit će prikazan u 21 sat u HNK Šibenik. Film ćete moći pogledati i na HTV2 u nedjelju, 5. srpnja u 16,20 sati.

Priča je to o epizodi iz Domovinskog rata ispričana filmskim jezikom - nema dodatnog tumačenja i naracije, a prati jednu od najvažnijih neoružanih bitaka za slobodu i neovisnost Hrvatske u kojoj su sudjelovali djeca, pedagozi, likovni umjetnici, književnici, glumci, glazbenici, lutkari i filmski stvaraoci iz Šibenika i više od 20 hrvatskih gradova, od kojih su neki i sami trpjeli ratnu pogibelj i razaranja, te iz 17 zemalja s tri kontinenta.

Za trajanja festivala u Šibeniku posjetitelji mogu razgledati i izložbu koju su organizirali aktivisti Udruge 'Volim Šibenik'. Autor je Stanko Ferić, koscenarist filma.

Uoči premijere u emisiji Dobro jutro, Hrvatska ugostili smo redatelja i koscenaristu Ivu Kuzmanića, autora glazbe Alana Bjelinskog, a video pozivom uključio se i Stanko Ferić:
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!