08:32 / 19.08.2020.

Autor: M.M./Dobro jutro Hrvatska/HRT

Jesenski rok državne mature

-

-

Foto: - / -

Danas u 9 sati pisanjem ispita iz francuskog jezika počinje jesenski rok državne mature, koji će se provoditi do 4. rujna.
Pisanjem ispita iz francuskog jezika jutros u 9 sati počeo je jesenski rok državne mature koji će se provoditi do 4. rujna. Pristupit će mu 5.450 učenika.

-
Najtraženiji studij za izobrazbu trenera, slobodno ostalo 12.957 mjesta    

Ravnateljica Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje Ivana Katavić u emisiji "Dobro jutro, Hrvatska" kazala je jutros kako redovni učenici ispite pišu u školama, dok ostali pristupnici prijavljene ispite, osim u Zagrebu, ove godine mogu pisati u Splitu ili Slavonskom Brodu.

Istaknula je i da će se cijeli postupak mature provoditi pod strogim epidemiološkim mjerama koje je propisao Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ).

Jesenski rok završava 4. rujna ispitom iz filozofije. Objava rezultata je 9. rujna, dok je rok za prigovore 11. rujna. Konačna objava rezultata bit će 16. rujna.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!