Još dva dana do kraja škole

19.06.2022.

19:59

Autor: Sunčica Findak/M.M./Dnevnik/IMS/HTV/HRT

Još dva dana do kraja škole

Još dva dana do kraja škole

Foto: Dnevnik / HTV/HRT

Još dva dana i završila je škola. Posljednja priča iz rubrike "I mi idemo u školu" u ovoj nastavnoj godini vodi nas u Lekenik, Osnovnu školu Mladost, čiji učenici i nastavnici posebno njeguju sportski duh. U matičnu su se školu vratili i učenici iz dvije, u potresu oštećene područne, i sve funkcionira odlično.

Ispred škole - začinsko bilje. Svaki razred ima svoju priču. Pred školom smo zatekli šesti razred koji su sat prirode iskoristili za ponavljanje.

Zasadili su i ružmarin, kamilicu, mentu.

- To je egzotično bilje, jer nije karakteristično za naše podneblje i htjeli smo istražiti kako će se ponašati i hoćemo li ga moći iskoristiti, rekla je Andrea Milovan, učiteljica prirode i biologije OŠ Mladost, Lekenik.

Kraj je nastavne godine, pa uz razne ispite dobro dođe i malo sporta. Pripremaju se za jednu od utakmica između učenika i učitelja.

- Učenici 8. razreda igrat će revijalnu utakmicu protiv učitelja. To je šlag na tortu našeg sportskog dana, rekao je Tin Petračić, prof. tjelesne i zdravstvene kulture OŠ Mladost, Lekenik.

- Sigurna sam da ćemo pobijediti imamo strategiju i nadamo se pobjedi. Ocjene su zaključene nadam se da nam neće zamjeriti, ovo je samo igra, rekla je učenica Nina

- Mi učitelji borimo se do kraja, dodala je Ana Grahovac Andrić, učiteljica OŠ Mladost, Lekenik.

A bore se i za svoju zadrugu na natjecanjima, na kojima su osvojili prvo mjesto. Snalaze se i učenici područnih škola. Oni iz Farkašića ne mogu prežaliti svoju malu školu koja je stradala u potresu. 

- Rad u matičnoj školi je velika promjena nema onog našeg mira, ali ovdje ima i prednosti, istaknula je Tatjana Boltužić, učiteljica PŠ Farkašić, OŠ Mladost Lekenik.

Kažu, važno je da smo se snašli. A u školi se itekako snalaze i učenici iz obližnjeg SOS Dječjeg sela.

- Imamo 60 učenika, oni su kod nas od 1 do 8 razreda. Kada imaju svoje neko događanje poslije svi tako lijepo govore kako im je lijepo bilo u školi u Lekeniku, rekao je Igor Rožić, ravnatelj, OŠ Mladost Lekenik.

A uspomene su, svi znamo, ono što ostaje u našim mislima i srcima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!