12:41 / 26.03.2021.

Autor: Vijesti iz kulture/HRT

Kad mladi i talentirani zasviraju

Mia Pečnik

Mia Pečnik

Foto: Vijesti iz kulture / HRT

Mladi hrvatski pijanisti pokazali su raskoš svog talenta i ovih dana publiku počastili s dva iznimna koncerta.

Nastupe Mije Pečnik i Ivana Krpana u Zagrebu zabilježile su naše Vijesti iz kulture:

Na koncertu Simfonijskog orkestra HRT-a iz Majstorskog ciklusa u Laubi kao solist se predstavio nagrađivani pijanist Ivan Krpan, koji niže uspjehe i priznanja i u domovini i u inozemstvu.


Nastupao je pod ravnanjem šefa dirigenta Enrica Dinda koji nije skrivao oduševljenje.


- Sva ta natjecanja su izazovi za nas, ali glavni posao je uvijek sviranje, to da čovjek sjedne svaki dan za klavir i svira. Moj posao se u tom smislu nikad ni nije promijenio. Uvijek se radi o tomu da treba težiti prema nečem boljem, istaknuo je Ivan Krpan.

Ivan Krpan

Ivan Krpan

Foto: Vijesti iz kulture / HRT

Koncertne večeri Festivala glazbe Zagreb otvorila je, pak, mlada pijanistica Mia Pečnik. Iza nje je više od 60 nagrada na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima, ali i 3 mjeseca tišine.


Zbog studija u Njemačkoj, nije svirala na koncertima, otkazano je 5 njezinih nastupa, ali talentirana pijanistica prekinula je tišinu u Centru za kulturu i informacije Maksimir gdje se predstavila novim programom - Chopinom i Schumannom.


- Uvijek su prvi nastupi nakon 3 mjeseca nesviranja zastrašujući, ali jako uzbuđujući. Kompozicije su vjerojatno najteže koje sam svirala dosad i to mi je bio izazov naučiti i svladati, rekla je Mia Pečnik.


Mia Pečnik

Mia Pečnik

Foto: Vijesti iz kulture / HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!