17:42 / 27.11.2020.

Autor: Mirna Farkaš Salamon/Vijesti iz kulture/V.M./HRT

Kad odrasli nešto pokvare, tu su djeca da poprave

Foto: Naklada Semafora

Foto: Naklada Semafora

Foto: - / -

Kako popularizirati stara i zanemarena zanimanja, dosjetila autorica za djecu Silvija Šesto, dajući u novoj slikovnici ‘Majstorica Nola popravlja tatu’ glas najmlađima koji bi, kao najčistiji i najpravedniji dio svijeta, trebali korigirati odrasle.
Kako popularizirati stara i zanemarena zanimanja, dosjetila se jedna od naših najplodnijih autorica za djecu Silvija Šesto.

U svojoj novoj slikovnici  ‘Majstorica Nola popravlja tatu’ dala je glas najmlađima koji bi, kao najčistiji i najpravedniji dio svijeta, trebali korigirati odrasle.

Dodana vrijednost slikovnici su opipljive ilustracije Mile Lončar od 100% recikliranih materijala.

- To je slikovnica koja funkcionira i kao kalendar za 2021. godinu jer svake godine radimo od jedne slikovnice i kalendar. Nola popravlja tatu, Nola popravlja velike… Moja poruka je jednostavna - kad odrasli nešto pokvare tu su djeca da poprave, a trudimo se kao odrasli što manje kvariti, poručila je autorica slikovnice Silvija Šesto.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!