12:20 / 25.11.2019.

Autor: Lj.Saucha/V.M./HRT

Kad se mladi kazalištarci slože…

-

-

Foto: - / -

Svoje su glumačko, dramaturško i redateljsko umijeće proteklih dana pokazali studenti Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu. Održan je, naime, 11. DeSADU, revija dramskih tekstova studenata dramaturgije.
Svoje su glumačko, dramaturško i redateljsko umijeće proteklih dana pokazali i studenti Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu.

Održan je, naime, 11. DeSADU, revija dramskih tekstova studenata dramaturgije na kojoj je uprizoreno 11 tekstova i jedna zbirka priča.

DeSADU, tj. Dramska sekcija Akademije dramske umjetnosti, pokrenut je s ciljem prikazivanja umjetnosti mladih kazalištaraca. Istodobno je i velika motivacija za sve studente da pokažu svoje umijeće, bilo u produkciji, pisanju, režiji ili glumi.

- Divna suradnja se dogodi između dramaturga, redatelja i glumaca i neki tekstovi zaista zažive u profesionalnim kazalištima, komentira student režije Christian Jean-Michel Jalžetić, a studentica dramaturgije Ivona Marciuš dodaje: To je taj faktor da se svi nekako povežemo, da naučimo da s razlogom postoje kategorije redatelja i dramaturga i da definitivno neke stvari ne možemo napraviti sami.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!