Kajak kanu klub iz Aljmaša niže sve veće uspjehe

09.07.2019.

07:27

Autor: Renata Waldman/I.H./HRT

-

-

Foto: - / -

Pet entuzijasta privuklo je čak 70 članova u najmlađi hrvatski kajakaški klub.
Prije pet godina u Aljmašu je osnovan Kajak kanu klub. Pravo čudo što nije i prije jer to je mjesto oduvijek bilo vezano uz Dunav. U njemu veslaju djeca iz općine Erdut koja su već postigla odlične rezultate u tako kratkom vremenu. No ono što posebno veseli jest to da se djeca uz ovu međunarodnu rijeku uče veslanju, plivanju i spašavanju. Naravno, uz druženje i sklapanje novih prijateljstava.

Druga po veličini europska rijeka - moćni Dunav. Na njegovoj desnoj obali Aljmaš. Koji je oduvijek na njemu i od njega živio. Raj za ribiče, zaljubljenike u netaknutu prirodu. I naravno veslače.

- Postoji jedna dunavska međunarodna regata koja ide od Ingolstadta skroz do Crnog mora. Mi smo jedna godine bili uključeni u tu regatu, veslali smo kanuima i zaljubili smo se u taj vid rekreacije i sporta, kazao je Mario Palinkaš iz Kajak kanu kluba Aljmaš.

Toliko da su u svom Aljmašu osnovali Kajak kanu klub. Ispočetka kao avanturistički. Pet entuzijasta privuklo je čak 70 članova u najmlađi hrvatski kajakaški klub.

- Slučajno kako je i osnovan klub mi smo počeli odlaziti na sva natjecanja sve više i više svake sezone. Ovo je sad četvrta sezona i redovito počele su medalje prvo s ma,om djecom zatim sve veći. Više su se trudili i eto na kraju smo postali ravnopravni klub u cijelom kajakaškom savezu, rekla je voditeljica sportskog tima Anica Gudelj.

I to s 200 dosad osvojenih medalja. Dobar poticaj mladim veslačima da tako nastave. A svi se trude biti brži, bolji i jači. I djevojke i mladići. S istim ciljem da se dokažu, ali i zabave.

Jednako vole i kraj treninga kada osvježenje posebno u ove vrele dane dobro dođe. Ponosni na njih roditelji, mještani, ali i Turistička zajednica koja pomaže u radu njihova kluba.

Na dvije rijeke za lovce i ribolovce. Kao i vjerske turiste koji u marijansko svetište hodočaste još od 1704. godine. Na Veliku Gospu posjete ga tisuće vjernika.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!