08:25 / 18.03.2020.

Autor: HRT

Kako bi izgledao život po dječjim pravilima?

-

-

Foto: - / -

Kako roditelji provode vikend s djecom te kako bi izgledao savršen vikend kad bi djeca određivala pravila?
Kako bi izgledao savršen vikend kad bi djeca određivala pravila?

Za vrijeme prisilnog cjelodnevnog druženja obitelji zbog pandemije koronavirusom, na multimedijskoj usluzi HRTi pogledajte zabavno-dokumentarnu obiteljsku seriju "Bit će kako ja hoću" u kojoj djeca i roditelji zamjenjuju uloge.

U 10 epizoda pratimo različite obitelji koje jedan vikend provode baš kako to žele njihovi najmlađi članovi. Ovaj put roditelji moraju slušati djecu!Obiteljska serija na originalan način donosi presjek različitih obitelji i njihovu svakodnevicu u Hrvatskoj. Tako ćemo upoznati obitelj s jednim djetetom i obitelj sa sedmoro djece, obitelj rastavljenih roditelja, obitelj povratnika iz Amerike i sirijsku obitelj koja u Hrvatskoj živi sedam godina. Svima njima zajedničko je da djeca imaju svoje viđenje kako bi trebao izgledati idealan obiteljski život.

Svaki vikend serija prati jednu obitelj u kojoj djeca i roditelji mijenjaju uloge, dakle djeca određuju roditeljima što će i kako raditi – od pripremanja jela do zabave. Tako vrijeme koje provode zajedno postaje jedna velika igra.

Ali, i mnogo više od toga:

- Ovakvim iskustvom obje strane stječu novu perspektivu. Djeca i odrasli uče jedni od drugih, a to daje emisiji obrazovnu sastavnicu, ističe scenaristica serije Jasmina Kallay.

Možda i vaša obitelj usvoji neke od ideja, na dobrobit svih članova obitelji - i velikih i malih.

Redatelj je Josip Žuvan, a urednica Gordana Mrđen. Ovu je zanimljivu seriju za Hrvatsku radioteleviziju producirala tvrtka Maxima film. Učenje i zabava za djecu uz HRT-ove platforme

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!