Kako djecu upoznati sa svijetom poduzetništva?

07.11.2018.

12:36

Autor: T.V./HRT

default error photo
Prva hrvatska, ali i regionalna, slikovnica o poduzetništvu ‘Ja sam mali poduzetnik!’ u kojoj dvoje glavnih likova Anja i Vanja uče djecu što je poduzetništvo, uskoro će biti dostupna učenicima nižih razreda osnovne škole.
Prva hrvatska, ali i regionalna, slikovnica o poduzetništvu ‘Ja sam mali poduzetnik!’ u kojoj dvoje glavnih likova Anja i Vanja uče djecu što je poduzetništvo, uskoro će biti dostupna učenicima nižih razreda osnovne škole. Izdavač slikovnice je Virtualni ženski poduzetnički centar.

Slikovnica je u cijelosti besplatna i namijenjena je djeci predškolskog i školskog uzrasta. Cilj slikovnice je odgojem promijeniti percepciju o poduzetništvu i potaknuti buduće generacije na masovnije bavljenje poduzetništvom.

"Kako bismo potaknuli poduzetničko promišljanje, duh i percepciju već od malih nogu, a po uzoru na države razvijene tržištne ekonomije, želja nam je kroz slikovnicu ‘Ja sam mali poduzetnik!’ potaknuti djecu da razmišljaju o tome kako je biti vlasnik vlastite tvrtke, što on radi, kakvu karijeru ima i kako biti sam sebi šef", izjavila je Sanela Dropulić, direktorica Virtualnog ženskog poduzentičkog centra.

Promocija slikovnice održat će se na Svjetski dan poduzetnica, 19. studenoga 2018. u 11 sati, u Zagrebačkom inovacijskom centru.

Više o slikovnici, ideji i važnosti ovog projekta u emisiji Dobro jutro, Hrvatska govorile su gošće Sanela Dropulić, autorica i direktorica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra; Slavica Šipicki, zamjenica direktorice Virtualnog ženskog poduzetničkog centra i Ivana Trupina, zamjenica gradonačelnika Nove Gradiške:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!