15:35 / 10.01.2019.

Autor: Jasminka Kalčić/I.H./HRT

Kako je bilo na HNS-ovom kampu za mlade nogometaše?

-

-

Foto: - / -

I najveći su počeli na najmanjim terenima. Ovaj u Novigradu i nije najmanji, a nisu ni igrači. Puno je već kilometara trčanja za loptom iza njih, raduju se onome što ih još očekuje.
U Novigradu završava tradicionalni zimski kamp HNS-a za mlade nogometaše. 150 igrača prate, otkrivaju i bodre njihovi treneri. Zajednička je želja stvoriti asove uz koje će Hrvatska i dalje biti nogometna velesila.

I najveći su počeli na najmanjim terenima. Ovaj u Novigradu i nije najmanji, a nisu ni  igrači. Puno je već kilometara trčanja za loptom iza njih, raduju se onome što ih još očekuje.

Istarski im je Novigrad sedam dana, kažu nam, pružio savršene uvjete za rad.

- Poslužilo nas je i vrijeme, tako da mogli smo i trenirati stalno, nije bilo kiše, ni bure, zadovoljni smo i smještajem, kapacitetima koje imamo - kazao je trener Nenad Pralija.

Mladim Vatrenima zadovoljan je novi glavni instruktor Saveza.

- Nakon ovog SP-a mi smo trend, u EU, svijetu, svi samo gledaju naše kockice, mi iz svake generacije imamo kvalitetne djece i ovdje se nadamo napraviti ćemo novog Modrića, Rakitića, Mandžu, ne bojimo se za budućnost hrvatskoga nogometa kad imamo ovako talentiranu djecu - rekao je glavni instruktor HNS-a Petar Krpan.

Bravo, rekli bismo i mi, neka barem nešto ide kako treba.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!