17:00 / 01.01.2018.

Autor: HRT

Kako provesti zimske praznike

-

-

Foto: - / -

Umjesto ispred ekrana mnogi školarci zimske praznike rado provode aktivno.
Sve do 14. siječnja školarci će uživati u zimskim praznicima. Dok je nekima to vrijeme draže provoditi uz televizor i računalo, drugi su aktivniji. Za njih se u većim hrvatskim gradovima nude raznovrsni sportski programi i kreativne radionice.

Zagrebačkim školarcima nudi se bogat sportski program "Odmorko" - u kojem ima svega - od plivanja, klizanja pa do mačevanja. Sve aktivnosti su besplatne.

Bit svega da učenike odvojimo od današnjih novih tehnologija i sjedilačkog načina života i da se više uključe u sportske aktivnosti, kaže Hrvoje Lekić iz Školskog sportskog saveza Grada Zagreba.

I u Varaždinu praznici prolaze aktivno. Lopta je najtraženiji rekvizit. Aktivnosti su u potpunosti besplatne. Trebaju ponjeti sportsku opremu i tenisice, ostale rekvizite i zdravi obrok su im osigurani.

Na čakovečkom klizištu i ove godine velika gužva.

Kao i prošle godine imamo kamp, mislim da je puno više djece, da se vidi napredak i da su djeca zadovoljnija, a i vrijeme nam je ljepše, zadovoljna je trenerica klizanja Željka Podgorelec.

A u Splitu nije važna prognoza. Kreativne radionice za mlađu djecu održavaju se u Hrvatskom pomorskom muzeju.

Bez nastave i školskih obaveza - zimski praznici idealni su za kreativnost, sport ili pak druženje na svježem zraku.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!