Kako razvijati filmsku kulturu kod djece i mladih

03.09.2021.

13:18

Autor: Hina/V.M.

Filmski dani u Rijeci

Filmski dani u Rijeci

Foto: Dječja kuća / Rijeka

Filmski i prosvjetni djelatnici susreli su se u četvrtak, 2. rujna, u Rijeci na konferenciji Filmski dani u Dječjoj kući s ciljem poticanja razvoja filmske kulture i uključivanja filma u nastavu djece i mladih.

Cilj je susreta, koji traje i danas, a održava se u organizaciji Art-kina i u suradnji s Hrvatskom mrežom neovisnih kinoprikazivača predstaviti Dječju kuću nastavnicima osnovnih i srednjih škola koji su zainteresirani za uključivanje filma u provođenje nastave, predstavnicima audiovizualne industrije, hrvatskim distributerima filmova i kinoprikazivačima, kao i donositeljima odluka u kulturnom i audiovizualnom sektoru, priopćili su organizatori.


- Vjerujem da obrazovanje u kulturi zaista ne možemo promatrati samo iz perspektive kulture ili obrazovne djelatnosti, nego to možemo raditi isključivo u jednom stalnom dijalogu između radnika u kulturi i obrazovanju, rekla je Ravnateljica Art-kina Slobodanka Mišković.


Ravnatelj HAVC-a Chris Marcich je istaknuo Art-kino i Grad Rijeku kao vrijedne dugogodišnje partnere. 


- Projekt Dječje kuće stvarno je hvalevrijedan, fantastična je ideja i lokacija, ali i realizacija kako se prostor koristi već sad i kako će se u budućnosti koristiti. Ovaj program je nama jako bitan u smislu da potiče filmsku edukaciju i obrazovanje, filmsku pismenost, na čemu uvijek moramo dublje raditi, kazao je Marchic.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!