17:50 / 10.05.2019.

Autor: Nikolina Gerek/HRT

Kako reagirati u slučaju elektroničkog nasilja

Foto: April Bryant / Pixabay

Foto: April Bryant / Pixabay

Foto: - / -

Prema razultatima nacionalnih istraživanja stručnjaka, svako treće dijete izloženo je nekom neprimjerenom sadržaju na internetu.
Zaštita djece i mladih na internetu nužnost je, no kako ona izgleda u praksi, ni djeca ni roditelji ne znaju dovoljno. O tome se razgovaralo u Rijeci na dvodnevnoj radionici. Najveća je pažnja usmjerena na upoznavanje i prepoznavanje elektroničkoga nasilja.

Ovisnost o društvenim medijima i slaba međusobna komunikacija. Usto, prema razultatima nacionalnih istraživanja stručnjaka, svako treće dijete izloženo je nekom neprimjerenom sadržaju na internetu. I sudionici radionice priznaju da nisu sigurni u to kako reagirati kod elektroničkog nasilja. Projektom "Rijeka zdravi grad", stručnjaci su na istu temu prošle godine proveli predavanje i radionicu, baš za mlade. Uz pitanja o domaćoj zadaći, sve je nužniji i kućni razgovor s djecom o njihovom virtualnom okruženju. Spriječiti, prepoznati i pomoći trebali bi svi. A mladi komunicirati i dobronamjernim pogledima, oči u oči.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!