Kako su školarci "preživjeli" dan bez mobitela

31.05.2019.

18:42

Autor: Domenika Bratović-Vela/Andrea Vatavuk/I.H./HRT

-

-

Foto: - / -

Pokazalo se - dan bez veze, mobitela, interneta, pun sporta i trčanja, natjecanja - svima je nedostajao.
Dan bez mobitela, tableta, interneta, jednostavno dan - bez veze - ovaj su petak proveli učenici i učitelji u zagrebačkoj školi Jure Kaštelana! Eksperiment je bio pun pogodak, a donio je puno zabave, sporta, smijeha i druženja.

Mobiteli na klupi, učenici u parku, u igri i druženju - bez veze. Ponovno su otkrili igru graničara, frizbi, crtanje na betonu, Rubikovu kocku. Pokazalo se - dan bez veze, mobitela, interneta, pun sporta i trčanja, natjecanja - svima je nedostajao.

- Neka djeca su neke društvene igre prvi put vidjeli, nisu uopće znali za njih, rekao je ravnatelj OŠ Jure Kaštelan Krešimir Supanc.

A uz profesoricu robotike - naučili su i šivati. Zanimljivo, projekt "Dan bez veze" osmislila je profesorica informatike - prije nekoliko godina.

- Jedan dan je dovoljan da u svijesti napravi klik, da su prečesto pred ekranom, da im se desi trenutak da stave mobitel na stranu, idu čitat knjigu, možda će im ostati u podsvijesti, kazala je Mirena Maljković, nastavnica informatike u OŠ Jure Kaštelana.

Sjajno su se zabavili, čuli smo sa svih strana, uz olakšanje - jer mobitelom su mogli javiti roditeljima kako im je bilo.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!