08:21 / 06.02.2018.

Autor: DJH

Kako su srednjoškolci osmislili društvenu igru Mundus

-

-

Foto: - / -

Projekt Hrvatska stvara, koji želi diljem Hrvatske okupiti mlade i potaknuti ih da stvore nešto novo ili realiziraju svoju ideju, te budu kreativni i inovativni, već daje rezultate.

"Hrvatska stvara" je projekt kojim se želi diljem Hrvatske okupiti mlade i potaknuti ih da stvore nešto novo ili realiziraju svoju ideju, te budu kreativni i inovativni. Tako su trojica srednjoškolaca iz Zagreba osmislila su društvenu igru koja je uspješno spojila klasičnu društvenu igru na ploči i modernu tehnologiju u obliku pametnog telefona.

Filip Hercig, Matija Fućek i Fran Zekan autori su igre koju su nazvali Mundus i koja je spoj Monopolija, Sraza, Rizika i kviza, a igra se na ploči koja je povezana s pametnim telefonom. Svaki igrač pomiče svoju figuru po ploči i odgovara na pitanja koja se pojavljuju na ekranu pametnog telefona. Ako igrač odgovori točno, osvaja jedno polje, ako pogriješi, za kaznu gubi jedno polje. Igra je namijenjena svima, od nižih razreda osnovne škole pa do duboke starosti, jer se prilikom započinjanja igre bira težina pitanja za svakog igrača.

Potkraj prošloga tjedna na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu predstavljen je projekt ‘Hrvatska stvara’. Vizija projekta iza kojega stoje tvrtka Stemi i udruga Programerko kao predstavnik Code Cluba jest probuditi i njegovati stvaralački duh kod djece i mladih u Hrvatskoj.

Marin Trošelj, direktor tvrtke Stemi, Ana Nikolić, tajnica udruge Programerko te koordinatorica Code Club Hrvatska, Ivan Vlainić, predsjednik Hrvatske zajednice tehničke kulture i mladi kreativci u emisiji Dobro jutro, Hrvatska ispričali su kako ambiciozan projekt predstavljen već daje rezultate.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!