16:44 / 23.11.2020.

Autor: Regina Zubanović/Regionalni dnevnik/M.M./HRT

Kako tablet zamijeniti loptom

-

-

Foto: - / -

Vrijeme provedeno na internetu sve je duže, a ono u tjelesnoj aktivnosti kraće. To ostavlja trag na motoričkim sposobnostima, a raste i pretilost.
Vrijeme provedeno na internetu sve je duže, a ono u tjelesnoj aktivnosti kraće. To ostavlja trag na motoričkim sposobnostima, a raste i pretilost. U Splitu su se dosjetili kako djecu upravo igricama namamiti u sportsku dvoranu programom "LU".

Kako tablet u dječjoj ruci zamijeniti loptom, a kauč pred televizorom sportskim igralištem, svakodnevna je muka mnogih roditelja. Jedno od ponuđenih rješenja stiže iz Splita.- Sportsko edukativni treninzi za djecu od 5 do 15 godina, djeca kroz pedagoške videoigre uče i vježbaju neke sportove koje uklopimo u to, kaže trener Mladen Kočiš.

Tako su djecu, omiljenom im tehnologijom, namamili u sportsku dvoranu. U školu s treninga stižu spremniji motorički i matematički.

LU sistem odlično se razvio u Kanadi i Belgiji, gdje je već zakoračio i u školski program.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!