16:42 / 07.06.2019.

Autor: Nikolina Gerek/V.K./HRT

Kamp za male nogometaše

-

-

Foto: - / -

Sto i pedeset sudionika moći će stjecati nogometne vještine u sklopu Kampa za djecu. Uz domaće nogometne snage, sve je podržao i Roberto Baggio, talijanska nogometna legenda.
Sto i pedeset sudionika moći će stjecati nogometne vještine u sklopu Kampa za djecu na nogometnom igralištu Trnje u Zagrebu. Među njima i djeca iz Dječjeg doma Zagreb.

Program je predstavljen u Opatiji, a uz domaće nogometne snage i sponzore, sve je podržao i Roberto Baggio, talijanska nogometna legenda koja se nakon umirovljenja posvetila upravo edukaciji djece.

Nogomet je više od igre. Tu su upornost, dijalog, emocije, natjecateljski duh koji briše sve razlike među igračima. Poticajno za najmlađe koji nesumnjivo imaju svoje nogometne uzore.

- Djeca su budućnost i djeci treba pomagati i ovo je stvarno sjajan potez. Drago mi je da sam dio ovog tima i vjerujem da će naša suradnja i u budućnosti biti jako lijepa, naglašava Luka Modrić.

Nakon završetka aktivne nogometne karijere, talijanska se legenda posvetila edukaciji djece pa se posebno veseli novom kampu na zagrebačkom Trnju.

Trebalo bi reći više od jedne poruke, ali kada se govori o ovom kampu, edukacija je najvažnija, nas kao trenera, nas kao roditelja i mi smo ti koji možemo pokazati smjer u životu, ističe Roberto Baggio.

Tridesetak djece iz Dječjeg doma dobit će priliku učiti nogometnu tehniku i taktiku. A svi ostali zainteresirani stignu se upisati do desetog lipnja putem društvenih mreža jedne banke.

- I ako ne bude novih Modrića među njima, novih uspješnih sportaša i nogometaša, oni će sigurno ponijeti sa sobom nezaboravno iskustvo i činjenicu da su u tom trenutku nekome bili posebni, zaključuje Jasna Ćurković Kelava, ravnateljica Dječjeg doma Zagreb.

- Treba djeci dati šansu i mi to svi moramo skupa podržati, naglašava Zlatko Dalić, trener Hrvatske nogometne reprezentacije.

Dvoje će djece na koncu sudjelovati i na Danu talijanskih nogometnih kampova.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!