Katia Šegavčić, nova nada osječkog sporta

20.11.2020.

11:56

Autor: Željka Živković/Dobro jutro, Hrvatska/M.Š./HRT

Katia Šegavčić s trenerom Zvonkom Biondićem

Katia Šegavčić s trenerom Zvonkom Biondićem

Foto: - / -

Katia Šegavčić (2007.) iz osječkog Karate kluba Hrvatski sokol, proteklog je vikenda u jakoj konkurenciji osvojila zlatnu medalju i titulu državne prvakinje Hrvatske u kategoriji kadetkinje.
Katia Šegavčić (2007.) iz osječkog Karate kluba Hrvatski sokol, nastupala je na Prvenstvu Hrvatske u natjecateljskoj disciplini kata održanom prošlog vikenda u Rijeci. Višestruka prvakinja Hrvatske nastupila je u kategoriji kadetkinje (14 i 15 godina) u jakoj konkurenciji od 22 natjecateljice i osvojila zlatnu medalju i titulu državne prvakinje Hrvatske u kategoriji kadetkinje.

Katjin uspjeh je još veći jer se ona prema svom godištu trenutno ubraja u kategoriju mlađe kadetkinje, a ovom pobjedom osvojila je titulu prvakinje u starijoj kategoriji kadetkinje u koju će ući  tek krajem 2021.

Što o svemu misli otkrila je osječkoj ekipi HRT-a za emisiju Dobro jutro, Hrvatska.

- Bilo je jako zahtjevno raditi sa starijim curama od mene i do tri godine. Bilo je zahtjevno pratiti njihovu snagu i intenzitet pokreta – kaže Katia.  

U osječkom Karate klubu Hrvatski sokol trenirati karate počela je s pet i pol godina. Njen trener Zvonko Biondić prisjeća se da je bila živahno, zaigrano dijete s viškom energije koja i dan danas traje.

- Katiji uvijek postavljam jedna korak ispred svih. I to je rezultat njenog rada – otkriva Biondić.

Kao i kod svih drugih mladih sportaša, podrška roditelja i cijele obitelji je nezaobilazna. Ponosni otac Aleksandar Šegavčić ističe da kada se život, prilagodi obavezama i potrebama djetetu, dobiju se zavidni rezultati – dijete koje je državni prvak u većim kategorijama i koje u svojoj mladoj i vrlo uspješnoj karijeri postiže velike i odlične rezultate.

Sportski uspjesi obitelji Šegavčić ne staju samo na Katjinim uspjesima. I mlađa sestra Helena (8), viceprvakinja Hrvatske u katama i kumitama, kreće sestrinim stopama.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!