10:27 / 09.05.2019.

Autor: Snježana Bačić/HRT

Katoličke influencerice: Širimo vjeru i nemamo sponzore

-

-

Foto: - / -

U stalnoj su interakciji s pratiteljima. Sadržaje, bilo na Instagramu, Facebooku ili YouTubeu, temelje na Svetom pismu, Bibliji i duhovnoj literaturi. Nemaju radno vrijeme.
Društvene mreže dio su našeg života. I služe u različite svrhe: od samopromocije, pomoći do dobre prilike za zaradu. Emina Dabo Hunjak i Marijeta Matić dosjetile su se da bi se njima, baš kao što je to preporučio i papa Franjo, mogla širiti vjera u Boga te pomoći mladim ljudima koji posrnu i nađu se u naizgled beznadnim situacijama, da pronađu odgovore na mnoga pitanja.

Baš poput svih, i one su imale i imaju uspone i padove, ali uz vjeru u Boga sve je lakše, kažu za emisiju "Dobro jutro, Hrvatska" doktorica humanitarnih znanosti Emina i teologinja Marijeta. Već više od pola godine svjedoče o tome na društvenim mrežama. One su katoličke influencerice.

- Mi smo same spoznale vjeru na jedan dublji način i živoga Boga i nakon tog predivnog iskustva smo htjele mladima približiti to iskustvo, upoznati ih s time, čisto im reći 'E, pa postoji to'. Vjera nije nešto što je mrtvo, sterilno. Molitva krunice ne pripada samo bakicama u prvim redovima prije mise nego i mladi ljudi mole, sastaju se, slave Boga, na misama su i to im mijenja život, i to smo im htjele približiti - vjeru na jedan urbani, mladenački, zanimljiv, šaren i blizak način - kažu.

Mnogi mladi koji im pišu dolaze iz problematičnih obitelji i nisu još stekli identitet, još se traže, kažu. Stoga se trude biti autentične, realne i surove, ne skrivati ništa, žele pokazati da su i one to prošle te poručiti - "Uz Isusa možeš sve".

U stalnoj su interakciji s pratiteljima. Sadržaje, bilo na Instagramu, Facebooku ili YouTubeu, temelje na Svetom pismu, Bibliji i duhovnoj literaturi. Nemaju  radno vrijeme. Posjećuju molitvene zajednice, nemaju sponzore i ovim blogom ne zarađuju za život. Obavljaju ga uz stalni posao, u slobodno vrijeme, uz obitelj, i to je, ističu, njihovo poslanje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!