07:54 / 02.11.2018.

Autor: E.L.S./HRT

Knjiga za knjigu - besplatna knjižnica na otvorenome

-

-

Foto: - / -

Na ovaj način građani će moći besplatno čitati knjige, a i saznati što čitaju njihovi sugrađani i turisti koji dolaze u Rijeku.
Knjiga za knjigu je knjižnica na otvorenome. Kućice u kojima su knjige postavljaju se na više točaka po Gradu Rijeci. Izrađene su od drveta, šarene s motivima Grada Rijeke. Svatko tko želi će moći uzeti knjigu iz kućice i ostaviti svoju.

Cilj ovog projekta je potaknuti građane i goste Grada Rijeke na čitanje i razmjenu knjiga a na ovaj način građani će moći besplatno čitati knjige, a i saznati što čitaju njihovi sugrađani i turisti koji dolaze u Rijeku.

Postavljanje prvih 4 kućica besplatne knjižnice "Knjiga za Knjigu"" je održano 18. listopada. Knjižnice su postavljene u Dječjem vrtiću Đurđica u Rijeci, u holu Filozofskog fakulteta, ispred Kluba mladih Rijeka te u Hostelu 1W - One World.

Uskoro će biti određene još dodatnih 9 pozicija po Rijeci koje će krasiti kućice besplatne male knjižnice "Knjiga za Knjigu".

Kućice su izrađene od visokokvalitetne vodootporne šperploče i višestruko su premazane kako bi odolijevale vremenskim neprilikama. U kućice je također ugrađena pametna rasvjeta koja se upali po noći i ugasi nakon što netko uzme knjigu i vrati drugu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!