Koja vam je omiljena igračka?

06.07.2021.

11:26

Autor: V.M./HRT

„Moja omiljena igračka“

„Moja omiljena igračka“

Foto: HPM / Etnografski muzej

Od omiljenog plišanog mede, preko beba i autića, do lutaka izrađenih od plastike, porculana, drveta, tekstila ili papira - sve su igračke pozvane na radionicu ali samo ako su vam najmilije, stoji u pozivu na program kojim u četvrtak, 8. srpnja, od 11 do 13 sati, u Etnografskom muzeju u Zagrebu gostuje Hrvatski povijesni muzej.

- Na radionici „Moja omiljena igračka“ ćete izraditi lutke od papira kakve su bile popularne u određenom razdoblju, ne tako davne prošlosti, a sa sobom ponesite onu koja vam je najmilija – barem na slici, poručuju organizatori.


Na radionici će biti predstavljene zanimljive lutke i dječje igračke i igre kakve su se koristile u prošlosti i vidjeti koliko se one razlikuju od onih kakve volimo u sadašnjosti. Ljubitelji društvenih igara dobit će priliku i izraditi svoj memory i zaigrati ga.


Autorica i voditeljica programa je Jelena Roboz, viša kustosica pedagoginja Hrvatskog povijesnog muzeja, a suvoditeljica Silvia Vrsalović, muzejska pedagoginja, Etnografski muzej Zagreb.


Cijena dječje ulaznice iznosi 15, a obiteljske 40 kn.


-  Broj sudionika je ograničen, zato požurite s prijavama na edukacijaemz@gmail.com, poručili su iz muzeja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!