09:13 / 13.09.2018.

Autor: E.L.S./HRT

Koprivkov svijet - za aktivan odnos djece prema okolišu

-

-

Foto: - / -

Projekt potiče aktivan odnos djece prema okolišu. Jača njihovu svjesnost o negativnom utjecaju nezbrinutog otpada kao i o koristima od toga istog otpada kada se on zbrine i reciklira.
Projekt "Koprivko-eko" namijenjen je edukaciji djece o pravilnom razvrstavanju otpada, a prezentiran je kroz slikovnicu "Koprivko-eko" i kazališnu predstavu "Koprivko i nestali spremnici za otpad". Projekt je podržan od strane Ministarstva zaštite okoliša i Ministarstva znanosti, a predviđen je za prezentaciju u gradovima i općinama za djecu od pet do devet godina starosti.

Ideja projekta je da se predstavom i slikovnicom educira cjelokupna populacija djece. Ulaznica za predstavu je slikovnica koja će ostati svakom korisniku kao trajni podsjetnik na važnost i način pravilnog razdvajanja otpada kod kuće i izvan nje. Autori slikovnice su Branimir Dolenec (ideja, dizajn i ilustracije) i Gordana Evačić (tekst i stihovi).

Projekt odgaja i odrasle - direktno zbog suradničkog čitanja odraslih i djece, ali i indirektno jer motivira djecu da odraslima ukazuju na moguće propuste te ih upute na ispravno postupanje s otpadom. U djeci jača razvoj odgovornosti, savjesnosti, marljivosti te osjećaje dobrote, vlastite vrijednosti, radosti, zahvalnosti i plemenitosti.

Projekt potiče aktivan odnos djece prema okolišu. Jača njihovu svjesnost o negativnom utjecaju nezbrinutog otpada kao i o koristima od toga istog otpada kada se on zbrine i reciklira.

Što se još skriva iza projekta, gdje će se provoditi i tko će sve sudjelovati u njemu, otkrili su u emisiji Dobro jutro, Hrvatska Branimir Dolenec, autor slikovnica "Koprivko" i idejni autor i ilustrator projekta „Koprivko-eko", Gordana Evačić , autorica teksta za slikovnicu „Koprivko-eko", autorica stihova i glazbe za predstavu "Koprivko i nestali spremnici za otpad" i Miroslav Evačić, koautor glazbe.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!