14:05 / 21.07.2021.

Autor: Hina/V.M.

Korištenjem medija do samoodrživog svijeta

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Liu Zishan / Shutterstock

Međunarodni summit medija za mlade održat će se u virtualnome izdanju od 22. srpnja do 1. kolovoza, u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza i na temu "Prvaci za Zemlju: Uspostavljanje samoodrživog svijeta korištenjem medija".

Kako je najavljeno, 16. International Youth Media Summit (IYMS) će okupiti 80 diplomata, filmaša i savjetnika iz 19 zemalja svijeta, a sudionici će uz vodstvo stručnjaka u područjima diplomacije i filma proizvesti sedam kratkih filmova.


Ceremonija otvaranja će se održati 22. srpnja 2021. s početkom u 16,30 sati, a program možete pratiti na stranici www.iyms.org.


Fokusirat će se na najznačajnije svjetske probleme (Diskriminacije, Okoliša, Zdravlja, Siromaštva, Nasilja, Ženskih prava i Osnaživanja mladih) u kontekstu globalnih klimatskih promjena.


Održat će se i masterclassovi koji će polaznicima omogućiti savladavanje osnovne filmske terminologije i prakse te naprednih sektora filmske produkcije. Kako bi polaznici dobili bolji uvid u globalne probleme i suprotstavljanje istima, uz filmske masterclassove će se održavati i brojna gostujuća predavanja.


Domaćin IYMS-a i hrvatski član izvršnog odbora Summita Antonio Britvar, rekao je da ovogodišnji format daje sudionicima više slobode u produkcijskom segmentu dok im simultano pruža širok raspon edukativnog i informativnog sadržaja koji je ključan za praktični dio Summita filmove o svjetskim problemima.


U posljednjih 15 godina u programima IYMS-a sudjelovalo je više od 1000 delegata iz gotovo 70 zemalja. Do sada je snimljeno više od 140 kratkih filmova koji su prikazivani u Ujedinjenim narodima, za zemlje dužnosnike, u učionicama širom svijeta, na televizijskim programima te društvenim mrežama i web-stranicama.


Summit podržava UNESCO, a hrvatski pokrovitelji ovogodišnjeg izdanja su Hrvatska zajednica tehničke kulture i Hrvatski audiovizualni centar.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!