17:39 / 20.12.2021.

Autor: Ivana Brailo Drnas/regionalni dnevnik/HRT

Kozmetika i ukrasi dubrovačkih učenika za odjel pedijatrije

Kozmetika i ukrasi dubrovačkih učenika za odjel pedijatrije

Kozmetika i ukrasi dubrovačkih učenika za odjel pedijatrije

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Učenici srednje Obrtničke i tehničke škole u Dubrovniku organizirali su božićnu humanitarnu akciju. Mladi su kozmetičari izradili vlastite proizvode za njegu kože, a cvjećari - božićne ukrase, koje sugrađanima prodaju na ulazu u školu.

Buduće dubrovačke kozmetičarke već se mogu pohvaliti vlastitim proizvodima. Izradili su prirodna 'labela' s kakao malacem i pročišćenim voskom, pokazuje učenica Obrtničke i tehničke škole Dora Radić.

Kad se potroši, praznu ambalažu rado će napuniti za pet kuna, čime potiču reciklažu. Izradili su i maslac za uklanjanje šminke te njegu lica. Poigrali su se i budući pomoćni cvjećari, izradom blagdanskih ukrasa.

Proizvodi ovih vrijednih učenika mogu se na ulazu u Obrtničku i tehničku školu kupiti do srijede, a sav prihod namijenjen je Odjelu pedijatrije u Općoj bolnici Dubrovnik, točnije, kupnji prijeko potrebnih uređaja za hitni prijam.

Više pogledajte u videoprilogu!


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!