15:37 / 01.12.2020.

Autor: Vicko Dragojević/T.V./Regionalni dnevnik/HRT

Kreativni dubrovački studenti

-

-

Foto: - / -

Stotine komada drva, malo boje i mnogo rada - i gotova je skulptura. Studenti su zadovoljni i ponosni.
Dubrovački park Luja Šoletića u Gružu od ovoga vikenda ima novog čuvara kojeg su izradili i postavili studenti druge godine Odjela za umjetnost i restauraciju Sveučilišta u Dubrovniku. Izradili su ga u sklopu Dana kreativnih kulturnih industrija, a koji su se, zbog epidemioloških okolnosti, većinom odvijali on line.

Stotine komada drva, malo boje i mnogo rada  - i gotova je skulptura. Studenti su zadovoljni i ponosni.

- Bilo je dosta piljenja, sastavljanja, traženja vrsta komada drveta; pa onda kreativni dio - bojanje, uređivanje. Bila je tako dobra atmosfera, kaže Anamarija Rozić, studentica 2. godine Konzervacije i restauracije Sveučilišta u Dubrovniku.

- Mi smo svaki dan radili po 8 do 10 sati. Ali, moram napomenuti da su prije izrade sljedili pripremni radovi, ističe Jan Marg Novalija, student 2. godine Konzervacije i restauracije Sveučilišta u Dubrovniku.

Radove je vodila poznata dubrovačka umjetnica Iris Lobaš Kukavičić, koja ističe- najvažnija je dobra priprema.

- Prikupili smo materijal iz reciklažnog dvorišta, sa krovova kuća, imamo grede stare 100 godina sa jedne kuće u Župi koja se renovirala; tu su prozori, vrata, kreveti, ormari, rekla je voditeljica radionice.

Skulptura je postavljena u sklopu ovogodišnjih dana kreativnih industrija, koji su, osim ove radionice, većinom imali program u live prijenosima.

- Drago nam je da smo ipak održali ove godine manifestaciju, i da smo približili ta događanja građanima, obzirom da se  sve događalo u vrijeme strogih epidemioloških mjera, i da je vrlo mali broj mogao fizički biti prisutan, kaže Marina Lazarević, razvojna agencija DURA

Skulptura ostaje gruškom parku Luja Šoletića, kao znak vedrine u vremenima zatvorenih vrata.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!