17:06 / 29.08.2020.

Autor: Sandra Lacković/V.K./Regionalni dnevnik/IMS/HRT

"Krepat ma ne tiramolat"

-

-

Foto: - / -

U Dubrovniku se održava izložba na izložbu dječjih radova. Nastali su u sklopu projekta "Krepat ma ne tiramolat", odnosno foto-istraživačke radionice u povijesnoj jezgri.
U Dubrovniku se održava izložba na izložbu dječjih radova. Nastali su u sklopu projekta "Krepat ma ne tiramolat", odnosno foto-istraživačke radionice u povijesnoj jezgri. Ovoga ljeta, Dubrovnik s manje turista, za djecu je grad iz snova.

Tiramola - prepoznatljivost Mediterana, dio našega identiteta. Potvrda da u ulicama u kojima se suši roba na konopu žive ljudi i da povijesne jezgre nisu izgubile bitku s apartmanima. Održavanjem života u dubrovačkoj povijesnoj jezgri bavi se projekt "Krepat ma ne tiramolat".

- Ideja se rodila lani kad se povela priča o ukidanju tiramola u turističkim destinacijama,mada to se nije dogodilo, s djecom sam razgovarala što neki grad čini grad, po čemu vidimo da u njemu žive ljudi, a meni u Dubrovniku to je svakako tiramola, naglasila je Ivana Đula, voditeljica radionice.

Sedamnaest polaznika radionice istraživalo je povijesnu jezgru i fotografiralo tiramole. Koliko su se dobro snašli s fotoaparatima - svjedoči izložba u Zlatarskoj ulici.

- Crtala sam i fotografirala, ima li tiramola u gradu? Ima puno, govori Iris Kapidžić, polaznica radionice.

Zbog koronavirusa nikad manje turista - istodobno nikad više života u gradu, čini se.

Po cijele dane smo vani, igramo se , rekao je Petar Đula Vrbanić, polaznik radionice.

U sklopu radionice crtali su Dubrovnik iz snova.

Iako je dio projekta i posmrtna koračnica za tiramolu - nadamo se da ta skladba u Dubrovniku neće postati popularna. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!