Kristina - inspiracija, ponos i uzor

17.07.2020.

13:44

Autor: I.Z./Studio 4/IMS/HRT

-

-

Foto: - / -

U Dječje selo Lekenik došla je s četiri godine sa starijom sestrom. Ivanuš je rekla da joj je odrastanje u SOS Dječjem selu ostalo u lijepoj uspomeni.
Studentica, koja je odrasla u SOS Dječjem selu Lekenik, Kristina Ivanuš, nominirana je za nagradu Herman Gmeiner Award, te je među četiri finalistice. Glasanje traje do 23. srpnja do ponoći. U emisiji "Studio 4" Ivanuš je kazala da se prijavila jer je preživjela jednu tešku neurološku bolest, koju je dobila kad je imala šest godina.

Kazala je da nije mogla hodati. U Dječje selo Lekenik došla je s četiri godine sa starijom sestrom. Ivanuš je rekla da joj je odrastanje u SOS Dječjem selu ostalo u lijepoj uspomeni.

- Upoznala sam puno prijatelja, svirala sam violinu, išla sam na dramsku i bila sam dosta dobra. Trenirala sam odbojku, poručila je 21-godišnja studentica.

Naglasila je da je prije češće išla posjetiti SOS Dječje selo Lekenik, nego danas.

- Moja SOS mama je radila, ali prije dvije godine otišla je u mirovinu. Rjeđe posjećujem Dječje selo jer više nemam kuću i glavu kuće koja je tamo živjela, poručila je Ivanuš.

Kristina Ivanuš je kazala da se bavi ronjenjem već četiri godine, te je podvodni model i sudjeluje na natjecanjima. Ivanuš je naglasila da je more ugroženo i da se treba brinuti o njemu. Naglasila je da je prije mjesec dana sudjelovala u ekološkoj akciji na Pelješcu u kojoj je izvađeno pet tona smeća iz mora.

- Zaista je predivan osjećaj kada možete na ovakav način pomoći prirodi, dodala je.

Studentica marketinga je kazala da je podmorje predivno, te da ima dosta riba i školjaka. Naglasila je da ipak na nekim dijelovima malo zagađenije te se može naići na plastiku koja ispadne iz brodova.

Ivanuš je istaknula da bi se u budućnosti željela baviti marketingom, jer je to grana ekonomije koja ju najviše zanima. Istaknula je da bi voljela raditi i s mladima koji imaju sličnu sudbinu. Dodala je da bi ih voljela potaknuti da nikada ne odustaju.

- Voljela bi raditi s djecom, poručila je uspješna studentica.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!