13:44 / 24.08.2021.

Autor: Dobro jutro, Hrvatska/V.M./HRT

Lika će biti centar za izviđače iz cijelog svijeta

Hrvatski izviđači

Hrvatski izviđači

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

Mnogobrojne su aktivnosti naših izviđača, u okviru djelovanja Hrvatskog saveza izviđača: od pošumljavanja nakon opožarenih područja do Škole izviđača,  a u Lici, točnije u Lovincu, se planira izgraditi Nacionalni izviđački centar u kojem će moći kampirati izviđači iz cijeloga svijeta.

Detalje o izviđačkim planovima i aktivnostima u emisiji Dobro jutro, Hrvatska doznali smo od glavnog načelnika Saveza izviđača Hrvatske Borisa Vujnovića i Matee Jakolić, izviđačke voditeljice:

Upravo u Lovincu bi se trebao ostvariti projekt uređenja Nacionalnog izviđačkog centra u kojemu će moći boraviti i izviđači iz čitavog svijeta, a već iduće ljeto u tamo će se skupiti 2000 izviđača iz čitave Hrvatske, ali i iz 20-ak europskih zemalja, i to će biti najveće okupljanje djece i mladih u Hrvatskoj.


Već sada izviđači u prirodi pohode dvotjedne programe Šumske škole tijekom kojih, umjesto mobitela, igrica i interneta, upijaju divna iskustva, nova znanja i ljubav prema prirodi. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!