09:20 / 20.08.2018.

Autor: E.L.S./Hina

Ljetna škola bioetike i ljudskih prava

Foto: ilustracija/Pixabay

Foto: ilustracija/Pixabay

Foto: - / -

Cilj ljetne škole je razviti kritičko razmišljanje kod mladih te podići svijest o ispreplitanju različitih znanstvenih grana koje suvremene rasprave zahtijevaju.
U organizaciji Svjetskog saveza mladih Hrvatske u Šibeniku se od danas do  26. kolovoza održava "Ljetna škola bioetike i ljudskih prava" na kojoj će mladi u dobi od 18 do 30 godina raspravljati o aktualnim temama iz područja bioetike i ljudskih prava pobačaju, medicinski pomognutoj oplodnjoi i surogatstvu.

Organizatori ističu kako je cilj razviti kritičko razmišljanje kod mladih te podići svijest o ispreplitanju različitih znanstvenih grana koje suvremene rasprave zahtijevaju.

Različitim metodama rada, analizama medicinskih istraživanja, pravnih presuda, filozofskih načela te radionicama komuniciranja i debatiranja, organizatori žele mladima razviti znanje i vještine potrebne za zagovaranje.

U sklopu programa ljetne škole organiziraju se predavanja hrvatskih stručnjaka i znanstvenika, debate i radionice dok će atraktivna lokacija pružiti mladima priliku i za upoznavanje hrvatske baštine.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!