16:34 / 09.07.2018.

Autor: E.L.S./E.D./HRT

Ljetna škola "Europsko pravo i ekonomija"

-

-

Foto: - / -

Namjera je tijekom predavanja potaknuti studente na razmišljanje i izgradnju vlastitih stavova o aktualnim temama u Europi među kojima je i zaštita slabijih.
Suradnjom riječkoga pravnog fakulteta i fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, u Iki se prvi put održava ljetna škola "Europsko pravo i ekonomija". Namijenjena je studentima društvenih i humanističkih znanosti iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Italije.

Dvadasetak studenata iz zemalja regije ima priliku proširiti svoja znanja o  pravnim i socioekonomskim aspektima funkcioniranja Europske unije. Iako ljetna škola traje pet dana, očekivanja su velika.

S obzirom da su predavanja na engleskom mislim da je to odlično jer ćemo malo usavršiti engleski pogotovo u pogledu pravne struke a i predavanja su raznolika i sigurno ćemo nešto novo naučiti, kaže studentica prava Marija Keser.

Studentima će svoja znanja i iskustva prenijeti dvadesetak stručnjaka iz prakse i profesora s različitih sveučilišta. Razgovarat će o novim smijerovima u znanosti, dotaknuti pravna i ekonomska pitanja, populistika, neka nova kretanja u Europi...

Namjera je tijekom predavanja potaknuti studente na razmišljanje i izgradnju vlastitih stavova o  aktualnim temama u Europi među kojima je i zaštita slabijih.

Ljetna škola na ležerniji način studente senzibilizira za teme europskih integracija te uz njih vezane vrijednosti, politiku i procese.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!