Ljetna škola tehničkih aktivnosti

13.08.2018.

09:44

Autor: E.L.S./I.B./HRT

default error photo
Ljetna škola tehničkih aktivnosti je jedinstvena u Hrvatskoj jer uključuje visoku razinu tehničkog opismenjavanja djece i mladih u različitim područjima tehničke kulture.
U tijeku je Ljetna škola tehničkih aktivnosti u Nacionalnom centru tehničke kulture u Kraljevici. Polaznici su došli iz svih krajeva Hrvatske, a veliki dio njih dolazi već godinama zaredom.

Ljetna škola tehničkih aktivnosti je jedinstvena u Hrvatskoj jer uključuje visoku razinu tehničkog opismenjavanja djece i mladih u različitim područjima tehničke kulture.

Svake godine Ljetnu školu pohađa preko stotinu učenika osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta koji aktivnim sudjelovanjem u radionicama različitih područja tehničke kulture izrađuju i unaprjeđuju tehničke tvorevine, pritom usvajajući i osnovne principe sigurnog i pravilnog korištenja opreme i alata za rad.

Nastava se održava u skupinama do 15 učenika u kojima je omogućen individualni rad, a način rada je prilagođen potrebama i interesima pojedine skupine. Program i način rada razvijaju kreativnost, motoriku, razvoj kritičkog mišljenja i promatranja, lakše pamćenje, lakšu primjenu naučenog te samostalnost u istraživanju i zaključivanju, a sve to u vrhunskim uvjetima koje omogućuje Nacionalni centar tehničke kulture.

Od 2018. godine sudionici Ljetne škole su učenici osnovnih škola od 5. do 8. razreda , a srednjoškolci su uključeni u program STEM radionice za srednjoškolce.

Više o ljetnoj školi ispričala je Svijetlana Grubišić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!