16:36 / 10.07.2018.

Autor: E.L.S./K.B.P./HRT

Ljetna škola u zoološkom vrtu

-

-

Foto: - / -

Svako ljeto, osječki ZOO vrt organizira ljetnu školu, u kojoj polaznici mogu učiti o 180 životinjskih vrsta, na zanimljiv i drugačiji način.
Iako su školski praznici, neki i dalje koriste priliku naučiti više. Svako ljeto, osječki ZOO vrt organizira ljetnu školu, u kojoj polaznici mogu učiti o 180 životinjskih vrsta, na zanimljiv i drugačiji način. Ujedno je to način i kvalitetnog provođenja slobodnog vremena i praznika.
Svako jutro timaritelj Zlatko Lončar zove ekipu "pustinjskih bandita" na doručak. To su merkati, hranimo ih sa više vrste hrane - od buba, žohara, zmija, u prirodi što jedu, kod nas kuhanih jaja, u prirodi što nađu, objašnjava.

Merkati žive u čoporima, vole kopati tunele u njima se skrivaju, vrlo su spretne i inteligentne. Naviknute su na visoke temperature, dobro podnose ovdašnje klimatske promjene. O njima, ali i o 180 vrsta uči se u ljetnoj školi zoološkog vrta.

Svrha ovih radionica je da i veliki i mali posjetitelji nauče što više o egzotičnim životinajma koji su između ostalog i ugrožene i one su zaštićene i što oni sami mogu napraviti da bi se njihov život zaštitio, objasnila je Tatjana Elez, edukatorica u ZOO-u Osijek.

Kako se djeca snalaze i može li učenje i ljeti biti zanimljivo, pogledajte u videoprilog!

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!