19:51 / 09.08.2018.

Autor: HRT

Ljetna škola znanosti u Požegi

-

-

Foto: - / -

U Požegi se šesti put održava ljetna škola znanosti. Riječ je o međunarodnom istraživačkom programu koji okuplja najmotiviranije srednjoškolce iz cijelog svijeta, pružajući im priliku da rade uz mlade znanstvenike iz vodećih svjetskih institucija.
U Požegi se šesti put održava ljetna škola znanosti. Riječ je o međunarodnom istraživačkom programu koji okuplja najmotiviranije srednjoškolce iz cijelog svijeta, pružajući im priliku da rade uz mlade znanstvenike iz vodećih svjetskih institucija.

Ljetnu školu organizira Društvo za edukaciju van okvira, uz svesrdnu pomoć filantropskih organizacija, biokemijskih korporacija i lokalne zajednice. A svrha je poboljšanje znanstvene pismenosti, komunikacije i kulture. I neka nova otkrića.

Škola je organizirana u dva uzastopna kampa: S3 kamp za učenike 1. i 2. razreda (održan od 29. srpnja do 8. kolovoza) i S3++ kamp za učenike 3. i 4. razreda (od 9. do 19. kolovoza).

U proteklih pet godina u brojnim znanstvenim projektima sudjelovali su srednjoškolci iz cijeloga svijeta, a među njima i naši gimnazijalci. Dnevni rad na projektima popraćen je večernjim predavanjima renomiranih znanstvenika iz cijelog svijeta, a osim polaznika može ih pratiti zainteresirana javnost. Javni program uključuje i dan otvorenih vrata 14. kolovoza kad se održavaju radionice za učenike osmih razreda osnovnih škola i svih razreda srednjih škola na području Požeško-slavonske županije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!