Ljetni praznici školaraca iz Banovine

16.07.2021.

19:52

Autor: Irena Košar/T.V./Dnevnik/HRT

Ljetni praznici školaraca iz Banovine

Ljetni praznici školaraca iz Banovine

Foto: HTV / HRT

Da se ljetni praznici mogu provoditi aktivno, pokazali su i učenici iz potresom pogođene Sisačko-moslavačke županije. Više od 900 osnovnoškolaca uključilo se u projekt koji zajedno provode Ministarstvo turizma i Hrvatski školski sportski savez.


Velik broj osnovnoškolaca s područja Banovine ljetne praznike provodi aktivno, i to na školskim igralištima ili u dvoranama.

- Da nisam ovdje bila bi sigurno pred telefonom jer mi je jako dosadno, nemam društva, prijatelji su mi daleko i ovdje mi je jako lijepo, kaže Ines, učenica iz Siska.

U projekt "Sportski školski praznici 2021." s područja Sisačko-moslavačke županije uključeno je čak 12 škola. Do kojih je organiziran prijevoz.

- 906 djece se prijavilo i to je nešto što je nama stvorilo slatke brige. Morali smo osigurati veći broj kineziologa i veći broj lokacija, rekao je dr. sc. Ivan Dujić, glavni tajnik Hrvatskog školskog sportskog saveza.

- Djeca se prevoze autobusom iz Topuskog u Glinu, te iz sisačkih škola u ovu školu da bi mogli sudjelovati, objašnjava Ljiljana Gavranović, tajnica Hrvatskog školskog sportskog saveza Sisačko-moslavačke županije.

Učenicima su na raspolaganju različite aktivnost pod stručnim nadzorom kineziologa.

- Postavljali smo šatore, odradili smo jednu pješačku turu oko kupališta Zibel, tamo smo odigrali odbojku na pijesku, košarku, kaže Mirela Gec, prof. tjelesne i zdravstvene kulture, OŠ "Braća Ribar", Sisak.

- Prvi put u život sam slagala šator, profesorica i profesor Gec su nam pomogli naučiti kako, objasnili su nam redoslijed, što je sve bitno, rekla je Elena, učenica iz Siska.

Uz fizičku aktivnost naglasak je i na druženju.

- Djeci s ovog područja jako puno znači ovaj projekt, strašno puno. Djeca su vrlo aktivna, zadovoljna, to možete vidjeti i po njihovim osmjesima, ističe Vesna Šebek, ravnateljica OŠ "Braća Ribar", Sisak.

A vrijeme provedeno s prijateljima i stjecanje novih vještina zasigurno će biti ono po čemu će pamtiti ove školske praznike.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!