Lutkarski igrokaz 'Doktor od životinjica'

19.01.2018.

14:25

Autor: DJH/M.Š.

default error photo
U petak, 26. siječnja u 19 sati u Centru za kulturu Maksimir u Zagrebu održat će se premijera lutkarskog igrokaza 'Doktor od životinjica', nove dječje scene Teatra gavran.
U petak, 26. siječnja u 19 sati u Centru za kulturu Maksimir u Zagrebu održat će se premijera lutkarskog igrokaza 'Doktor od životinjica', nove dječje scene Teatra gavran.
Nakon 15 godina uspješnog djelovanja i igranja svojih predstava Teatar Gavran odlučio je pokrenuti dječju scenu, te će od ove godine uz poznate hit predstave namijenjene odraslima izvoditi i lutkarski igrokaz 'Doktor od životinjica', namijenjen djeci uzrasta od 3 do 9 godina.
  Priča ovog igrokaza je jednostavna, nježna i zabavna. U ordinaciju šarmantnog i šašavog veterinara na pregled dolaze mladi pas Pipo  i mladi mačak Žac zbog zdravstvenih problema i problema u uzajamnoj komunikaciji. Veterinar i njegov medicinski brat papagaj, pomoći će psu i mačku da savladaju svoje strahove od dolaska u ordinaciju, te će ih pri tome naučiti kako riješiti uzajamne sukobe i zadobiti istinsko prijateljstvo. U interaktivnoj i blago edukativnoj igri mali gledatelji će i sami naučiti ponešto o ponašanju u ordinaciji i savladavanju nepotrebnih strahova, te ispravnom odnosu prema prijateljima.
Autor je Miro Gavran, najizvođeniji hrvatski kazališni pisac u zemlji i inozemstvu, poznati lektirni pisac za mlade, te hrvatski kandidat za Nagradu Andersen za 2016. godinu, najznačajniju svjetsku nagradu za dječju književnost.  Redatelj i kreator lutaka za ovu predstavu je Jakov Gavran, magistar glume i lutkarstva, dok će uz njega  lutke animirati  i diplomirani glumci-lutkari Luka Bjelica i Borna Galinović u alternaciji s Jakovom Gavranom. Dramaturg na ovoj predstavi je Hrvoje Seršić, doktor lutkarstva i docent na Umjetničkoj akademiji u Osijeku. Glazbu i stihove je napisala Hana Huljić, magistra glazbene teorije i kompozicije. Oblikovatelj svjetla: Mario Vnučec, oblikovatelj tona: Neven Zebić.
Predstavu za djecu 'Doktor od životinjica' u emisji Dobro jutro, Hrvatska predstavili su Jakov Gavran i Luka Bjelica.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!