09:07 / 12.03.2018.

Autor: E.L.S./HRT

Majstori istraživači i Kreativni genijalci – dva nova programa Eko akademije

-

-

Foto: - / -

Eko akademija u Vrtu će se održavati svakodnevno od 3. do 8. travnja u dvama terminima - između 8 i 14 te 12 i 18 sati.
Tijekom proljetnih školskih praznika u Zoološkom će se vrtu grada Zagreba održati Eko akademija, edukativno-zabavni program namijenjen učenicima od 2. do 6. razreda.

Eko akademija u Vrtu će se održavati svakodnevno od 3. do 8. travnja u dvama terminima - između 8 i 14 te 12 i 18 sati.

Ove godine Eko akademija ima dva različita programa kako bi se približila afinitetima različite djece, ali i kako bi onima željnima znanja i zabave, omogućila da u Vrtu provedu dva nezaboravna dana.

Polazišna točka za oba je programa STEM područje, tj. znanost, tehnologija, inženjerstvo i matematika. Djeca kroz igru lako šire znanje, kreativno se izražavaju i razvijaju raznovrsne vještine. Najbolja potvrda za to su igre koje uključuju građenje. Djeca su prirodni graditelji, a kroz sastavljanje i rastavljanje uče kako stvari funkcioniraju.

Program Majstori istraživači naglasak stavlja na proučavanje, istraživanje i logičko zaključivanje. Polaznici će upoznati neke od najinteligentnijih životinja, ali upregnuti i vlastite moždane vijuge. Edukatori će ih potaknuti da uključe svoju moć zapažanja, uhvate se u koštac sa zagonetkama te krenu u uzbudljivu potragu za Petrom Zecimirom.

Program Kreativni genijalci orijentiran je na kreativnost te uporabu  kreativnosti i mašte pri rješavanju problema. Pritom se  potiče timski duh i upoznaju najnovije tehnologije. Ljudi oduvijek pronalaze nadahnuće u svijetu životinja, pa će polaznici programa doznati sve o prilagodbama životinja.

U Majstore istraživače djeca se mogu uključiti u utorak, četvrtak i subotu, a u Kreativne genijalce u srijedu, petak i nedjelju. Sudjelovanje stoji 70 kuna dnevno, a uključuje i užinu. Djecu je u programe Eko akademije moguće upisati već sada putem mrežne stranice Vrta.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!