Mala Mica, dizajnerica: Slikovnica koja najmlađima približava svijet dizajna interijera

29.11.2021.

08:11

Autor: Dobro jutro, Hrvatska/HRT/D.S.

Slikovnica najmlađima približava svijet dizajna interijera.

Slikovnica najmlađima približava svijet dizajna interijera.

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

Marija Gradečak kao dizajnerica radi već mnogo godina, a iza nje su mnogobrojni dizajnerski projekti. Slikovnica "Mala Mica, dizajnerica" njen je autorski prvijenac. U njoj Marija najmlađima pokušava približiti svijet dizajna interijera.

Marija Gradečak, autorica slikovnice

Marija Gradečak, autorica slikovnice

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

- Mala Mica, glavna protagonistica u slikovnici, svojim klijentima uređuje stan kroz vrckav pristup. Slikovnica je napisana u rimi i s mnoštvom uzoraka, rekla je autorica slikovnice Marija Gradečak.


Marija ističe da je oduvijek voljela životinje pa je tako odlučila da glavnu ulogu u slikovnici ima mačka.


Na kraju slikovnice nalazi se mali pojmovnik u kojem djeca, kada se susretnu s nekim nepoznatim pojmom, mogu naučiti što znače te pojedine riječi, a pripremljen je i kreativni zadatak u kojem djeca sama mogu, na temelju tlocrta, dizajnirati jedan stan.


Uz ovu slikovnicu Marija održava i radionice dizajna interijera za djecu.


- Kroz te radionice djeca mogu naučiti kako se postaje dizajner, kaže i ističe kako je važno poticati kreativnost kod djece.


- Bez obzira na to hoće li se poslije baviti nekim kreativnim poslom, moramo biti inovativni i otvarati sebe prema novim stvarima, stoga je važno da djeca razvijaju kreativnost, kaže.


Sljedeće godine planira nastavak slikovnice te nove dizajnerske proizvode vezane uz malu Micu, dizajnericu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!