Mala škola astronomije za dubrovačke mališane

16.10.2021.

12:47

Autor: Ivana Brailo Drnas/Dnevnik/HRT/IMS/D.D.

Mala škola astronomije za dubrovačke mališane

Mala škola astronomije za dubrovačke mališane

Foto: Dnevnik / HRT

Mala škola astronomije privukla je mnogobrojne dubrovačke mališane u Centar za mlade Dubrovnik, gdje su, u organizaciji županijske Zajednice tehničke kulture, na zabavan način učili o planetima Sunčeva sustava i promatrali ih teleskopom.

Najprije - teorija. Maleni su Dubrovčani upijali zanimljivosti o planetima Sunčeva sustava s pomoću bojanki i kartonskih modela. 

- Uvijek je veliki interes, pogotovo predškolaca i 1. do 4. razred osnovne škole, tu ih se uvijek, kad god je radionica, javi više nego što možemo primiti i organizirati, opisuje Dorian Božičević, glavni tajnik Hrvatskog astronomskog saveza.

Najveći ushit doživjeli su kad su napokon dobili priliku pogledati kroz pravi teleskop.

Dječju želju za ovakvim sadržajima u Dubrovniku neumorno ispunjavaju članovi Zajednice tehničke kulture.

- I prvi i drugi put smo napunili školu u samo pola sata, sat, tako da zasigurno ima djece koja su zainteresirana za astronomiju, pa evo nadamo se da ćemo uskoro pokrenuti astronomsku udrugu u gradu, pa da će imati još više astro događanja u gradu, najavljuje Tomo Sjekavica, tajnik Zajednice tehničke kulture DNŽ-a i Grada Dubrovnika.

Možda se upravo među ovim nasmiješenim mališanima krije budući svjetski stručnjak iz područja astronomije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!