11:15 / 22.02.2018.

Autor: T.V./P.P.M./HRT

Male čakovečke balerine

-

-

Foto: - / -

Iako većina većih gradova u Hrvatskoj nema škole klasičnog baleta, mali Čakovec ponosi se svojom Osnovnom baletnom školom.
Iako većina većih gradova u Hrvatskoj nema škole klasičnog baleta, mali Čakovec ponosi se svojom Osnovnom baletnom školom. U sklopu Umjetničke škole 'Miroslav Magdalenić' djeluje već 15. godinu, čari baletne umjetnosti  prenoseći naraštajima Čakovčanki i Čakovčana.

Dvorana za balet, ružičasti dres i plesne papučice - snovita oaza za male balerine. Vesele i živahne, već na prve taktove klavira ozbiljno zauzmu baletni stav. Tako to kreće, s početničkim osnovama držanja i pokretima, upoznavanjem tehnike i pravila - od pete, šeste godine.

Kad plešu, osjećaju se sretno - tvrde ove djevojčice. Baš kao i njihova mentorica Mateja Božić. Iz prvog naraštaja čakovečkih balerina, prva je upisala i završila Srednju baletnu školu u Zagrebu te se vratila korjenima. I sada podučava nove naraštaje:   

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!