14:14 / 18.01.2021.

Autor: Ana Marušić/Regionalni dnevnik/HRT

Maleni se bore za Čitateljsku putovnicu

-

-

Foto: - / -

Uz akciju besplatnog upisa za učenike prvih razreda osnovnih škola, u GK Zadar traje program Čitateljska putovnica. Rezultati su odlični.
Uz akciju besplatnog upisa za učenike prvih razreda osnovnih škola, u Gradskoj knjižnici Zadar traje program Čitateljska putovnica. Cilj programa je poticanje čitanja s naglaskom na zajedničko čitanje roditelja i djece, a rezultati su odlični.

- Cilj je potaknuli naše prvaše da dođu s roditeljima u knjižnicu, uzmu svoju Čitateljsku putovnicu te da u periodu od listopada do svibnja pročitaju dvanaest knjiga ili slikovnica. Bit je da čitaju zajedno i oni i roditelji, jer su istraživanja pokazala da se čitalačka pismenost najbolje razvija kad roditelji i dijete zajedno čitaju, objašnjava knjižničarka Emilija Pilipović Brković.

Eto dobrog argumenta za kvalitetno provođenje vremena s djecom. Što se pak tiče sudionika ovog programa, dopuste li epidemiološke okolnosti u svibnju će svi dobiti i diplome na završnom druženju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!