Mali Brođani nakon plivačke obuke poput riba u vodi

28.09.2021.

17:40

Autor: Višnja Ružojčić/Regionalni dnevnik/HRT/D.D.

Mali Brođani poput riba u vodi

Mali Brođani poput riba u vodi

Foto: Regionalnni dnevnik / HRT

Osam godina nakon otvaranja bazena Slavonski Brod se uključio u nacionalni projekt „Hrvatska pliva". Plivačku obuku proći će oko šest stotina učenika trećih razreda gradskih osnovnih škola, a program je potpuno besplatan.

Ovi su osnovnoškolci pri samom kraju obuke. Već skaču i plivaju poput ribica. 


- Naučili smo ronjenje, disati pod vodom, i plivati, nabraja Luka, OŠ "Blaž Tadijanović", Slavonski Brod.


- To sam i prije znao jer najlakše mi je plivati ispod vode, kaže David, OŠ "Blaž Tadijanović", Slavonski Brod.


- Nisam baš toliko puno znala plivati, ali sad sam još više naučila plivati, priča Hana, OŠ "Blaž Tadijanović", Slavonski Brod.


Plivati su naučili na gradskim bazenima, gdje nastoje što više djece i mladih uključiti u sportske programe.


- Ove godine smo dobili priliku sudjelovati u projektu „Učimo plivati" kojim smo obuhvatili sve treće razrede gradskih osnovnih škola, rekao je Miroslav Stefanović, ravnatelj Ustanove za gospodarenje sportskim objektima, Slavonski Brod.


Stručnost i sigurnost jamče nositelji projekta iz Paraplivačkog kluba Marsonia. 


- Pet kineziologa je ovdje koji aktivno sudjeluju u provedbi programa i četiri sportska djelatnika. Tako da sigurnost je na prvom mjestu. Jamčimo da će djeca ovdje samo naučiti plivati i ništa im se loše neće dogoditi, objašnjava Ivan Holik, predsjednik Paraplivačkog kluba Marsonia, Slavonski Brod.


- Dvadeset sati obuke, to je deset blok sati učenja plivanja. Tako da je za djecu to dovoljno kad se intenzivno svaki dan radi. To je za obuku neplivača dovoljan broj sati, kaže Davor Lulić, trener plivanja Paraplivačkog kluba Marsonia, Slavonski Brod.


Korisna i poticajna priča dio je nacionalnog projekta „Hrvatska pliva" pa je 120 tisuća kuna potpore stiglo iz Ministarstva turizma i sporta.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!