08:22 / 17.09.2018.

Autor: E.L.S./R.Z./HRT

Mali genijalci i Hikari program mentalne aritmetike

-

-

Foto: - / -

Znanstvena istraživanja pokazala su da se najbolji rezultati postižu kada se u procesu učenja informacije primaju putem različitih osjetila jer se na taj način aktivira najveći broj neuronskih veza u mozgu.
U školi Malac genijalac primijenjuje se originalni Hikari program mentalne aritmetike. Hikari na japanskom znači svjetlost i simbolizira proces učenja i buđenja (osvjetljavanja) naših mentalnih kapaciteta.

Program sadrži jedinstvenu metodu podrijetlom iz Japana, kolijevke mentalne aritmetike. Nastao je kao rezultat dugogodišnjeg rada psihologa, pedagoga i drugih stručnjaka iz područja edukacije u suradnji s prestižnim japanskim Institutom Tomoe Soroban iz Tokija.

Temelji se na upotrebi drevne računaljke abakus, čijom se vizualizacijom postiže izvanredno brzo računanje i razvoj kognitivnih vještina i sposobnosti djece u ranom periodu života.

Znanstvena istraživanja pokazala su da se najbolji rezultati postižu kada se u procesu učenja informacije primaju putem različitih osjetila jer se na taj način aktivira najveći broj neuronskih veza u mozgu. Takvim učenjem proces pamćenja dostiže svoj maksimum jer se primljene informacije prenose s jedne na drugu hemisferu mozga, čime se aktivira cijeli potencijal našeg mozga.

Program je namijenjen djeci uzrasta od 4. do 12. godine (završno 14.), jer u tom se periodu dječji mozak najdinamičnije razvija. Fleksibilno je i pažljivo osmišljen uzimajući u obzir individualne potrebe svakog djeteta. Učenje se prakticira u malim grupama (6-12 polaznika), kroz zabavne aktivnosti, različite igre i natjecanje, pri čemu je najvažnija opuštajuća i kreativna atmosfera i pozitivni emocionalni odnosi.

Ekipa HRT-a posjetila je školu "Mali genijalac".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!