Mali jedriličari '3. maja' dobili dugo očekivanog Optimista

30.08.2023.

22:33

Autor: D.M./HRT

Mali jedriličari '3. maja' dobili dugo očekivanog Optimista

Mali jedriličari '3. maja' dobili dugo očekivanog Optimista

Foto: HRT / HTV

Jedriličarski klub '3. maj', jedini u Rijeci koji radi s djecom i ima školu jedrenja - dobio je jedrilicu klase Optimist vrijednu više od 7 tisuća eura. 

Vodeći se krilaticom "Jedriti se mora", jedrilicu namijenjenu za treninge i natjecanja djece od 7 do 14 godina - darovao im je ACI, regionalni predvodnik u nautičkom turizmu.

- Nakon dugo godina Jedriličarski kluv '3. maj' dobio je Optimista kojeg smo dugo očekivali za naše mlade natjecatelje. Neobično mi je drago da ste to vi i da ćete Rijeku otvoriti moru kroz Porto Baroš, da ćemo mi u tome sudjelovati i da će to biti velika dugoročna suradnja, kazao je predsjednik Jedriličarskog kluba '3. maj' Vojko Gorše.

Član Uprave ACI-ja Josip Ostrogović podsjetio je kao je ACI ponosni sponzor HOO-a, Hrvatskog vaterpolo saveza te da je Ivica Kostelić njihov ambasador. Također, sponzori su i olimpijaca Tončija Stipanova i Palme Čargo.

- Evo od danas smo i sponzori našeg gradskog Jedriličarskog kluba '3. maj', za kojega nisam ni znao da je jedini u Rijeci, dodao je. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!