10:26 / 17.08.2018.

Autor: E.L.S./P.P.M./HRT

Mali nogometaši

-

-

Foto: - / -

Bez obzira na to s kojeg kontinenta ili iz koje zemlje dolazili - jedinstven je doživljaj onog bitnog u igri.
Da je nogomet najpopularniji sport na svijetu, odavno već znaju organizatori Međunarodnog nogometnog turnira pionira U-13. U Dunjkovcu-Pretetincu turnir "Međimurec 2018." privukao je oko 600 sudionika iz 10 zemalja, a svoje su vještine okušali 12-togodišnjaci.

Srčani mali nogometaši razrađuju strategiju, brzi su i okretni, čine sve za svoj tim. Bez obzira na to s kojeg kontinenta ili iz koje zemlje dolazili - jedinstven je doživljaj onog bitnog u igri.

Na ovim su terenima tijekom dva desetljeća poznati nogometaši skupljali prve bodove. Zbog hrvatskog nogometnog srebra, ove je godine bilo neviđeno zanimanje za sudjelovanje na natjecanju pa su mnoge morali odbiti. Zahvaljujući crnogorskom treneru, stigli su i Japanci. Pozitivno su iznenađeni, kažu jer nisu očekivali takve stvari - bogata kultura i predivna priroda.

Jedan je od sudaca međimurski zet - iz afričkog Kameruna. Ovo mu je, kaže, šesti dolazak te namjerava zamoliti upravu da pozove jednu ekipu iz Afrike za sljedeću godinu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!