Mali olimpijci vježbaju i uče o zdravoj prehrani kroz zabavu

17.08.2021.

17:00

Autor: Sani Lukić/Regionalni dnevnik/HRT/D.D.

Mali olimpijci vježbaju i uče o zdravoj prehrani

Mali olimpijci vježbaju i uče o zdravoj prehrani

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Eto pravog uzora i za buduće bjelovarske olimpijce. Njima se tijekom ljeta nudi program "Ljeto na Boriku", sportske akademije Mali olimpijac. Riječ je o kampu koji pod stručnim vodstvom kineziologa nudi višesatno druženje u prirodi s nizom korisnih aktivnosti važnih za psihofizičko zdravlje djece do 10 godina.

Punim pogotkom pokazao se kamp u kojemu nema mobitela ni drugih ekrana koji djecu vežu uz nezdravo sjedenje. Upravo suprotno, ovdje se vježba, kreće, trči.


- Naglasak smo stavili na vježbe za razvoj pravilnog tjelesnog držanja tako da s djecom svaki dan radimo te vježbice koje će im pomoći da se pravilno drže u životu, objašnjava Zoran Pajić, mag. kin., Sportska akademija "Mali olimpijac".


Da je program kvalitetan svjedoči i to da je dobio zeleno svjetlo Ministarstva turizma i sporta koje ga sufinancira sa 70 posto, a ostatak udruga Mali olimpijac, stoga je kamp besplatan.


- Većina aktivnosti je bazirana na sportu, ali tu imamo i aktivnosti koje se tiču edukativnog sadržaja, likovnih i kreativnih radionica, navodi Ivana Pađan, Sportska akademija "Mali olimpijac".


Djedove i bake ove djece ovi prizori podsjetili bi na bosonogo djetinjstvo.


- Najviše volim kad igramo nogomet, i kad dajemo golove, i dodajemo se, kaže Jakov Knežević, Bjelovar.


- Došla sam ovdje jer je zabavno, kreativno, radimo svakakve stvari i čisto da se zabavimo i da budemo malo vani na zraku, priča Klara Mišura, Bjelovar.


Uz kretanje važna je i prehrana pa djeca ovdje saznaju i kako složiti zdrav obrok.


- Zdravo je za jesti povrće i voće, ali povrća jesti više od voća, rekla je Cvjeta Brletić, Bjelovar.


U program su uključena i djeca s poteškoćama čime se potiče druženje s vršnjacima, svi stječu spoznaje o prihvaćanju različitosti odnosno osvještavanju o jednakosti članova skupine.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!